Har du registrert blogg, men får feilmelding når du skal inn på bloggen, eller får du rett og slett ikke logget inn på WordPress? Da bør du fortsette å lese dette innlegget. Videre går jeg igjennom de vanligste grunnene for at du ikke får satt opp bloggen din ordentlig. Dette innlegget er hovedsakelig ment for de som har domene og webhotell hos PRO ISP, og som bruker WordPresss som plattform.

DERFOR FÅR DU 404-FEILMELDING

En 404-feilmelding kommer opp dersom siden ikke finnes, en av hovedgrunnene for at dette skjer er at det er noe inne på PRO ISP som trenger oppfølging. Du logger da inn på profilen din på PRO ISP sine sider, og en side lik som bildet under vil komme opp. Dersom en av boksene er blå og sier “behøver oppfølging”(Bilde 1 – t.v.), trykker du på denne og den vil vise deg hva som trenger oppfølging (Bilde 2 – t.h.).

Bilde 2 viser at det er sikkerheten som må oppgraderes, hvis det står det samme på din side trykker du på “oppgrader sikkerheten” og følger stegene. Når dette er gjort vil siden din mest sannsynlig vises når du søker på den, men husk at det kan ta opp til 24 timer før oppgraderingen går igjennom. Det kan derfor ta 24 timer før siden din vil fungere som normalt.

DERFOR FÅR DU IKKE LOGGET INN PÅ WORDPRESS

Bilde 3 nedenfor viser siden du bruker for å logge inn på WordPress, for å få opp denne siden må du søke på dittdomene.no/wp-admin. Det vil si at du skriver ditt domenenavn etterfulgt av /wp-admin, i mitt tilfelle blir dette beatesaether.com/wp-admin. Hvis du ikke får opp denne siden prøv å følg stegene på avsnittet over om 404-feilmelding.

Dersom du får opp denne siden, men ikke får logget inn kan dette være fordi du ikke har laget eller ikke husker passordet du lagde da du lastet ned WordPress gjennom PRO ISP. Bilde 4 viser siden du får opp når du laster ned WordPress via Softaculous Apps Installer inne på PRO ISP. Passordet og brukernavnet du lager her vil være det samme du bruker til å logge inn på WordPress. Dersom du ikke husker eller finner tilbake til brukernavnet og passordet du lagde vil den letteste måten å løse problemet på være å avinstallere og installere på nytt.

Dersom du er usikker på noen av stegene i oppsett av blogg, sjekk ut mitt forrige innlegg med video om hvordan sette opp WordPress-blogg. I denne videoen vil du se steg for steg hvordan du installerer WordPress, i tillegg til implementering av Google Analytics og Google Tag Manager på din blogg.

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *