Etter å ha tatt seg tid til å gjennomføre ulike kurs eller sertifiseringer på nett kan det også være fint å vise frem det utdelte beviset til blant annet nåværende eller fremtidige arbeidsgivere. For veldig mange i dag fungerer Internett som en digital CV og det er derfor både fint og hensiktsmessig å dele sine erfaringer og interesser på ulike relevante plattformer, deriblant på LinkedIn. I dette innlegget skal jeg derfor vise hvordan du kan legge til attester og sertifiseringsbevis på LinkedIn-profilen din.

Denne uka har jeg, i samarbeid med Anders Mamen og Høyskolen Kristiania, vært så heldig å få holde Workshop for bachelorstudenter i kursene Digital markedsføring (DIG2103) og Varehandel: Digital og bærekraftig (VHA2200) sammen med Emeline Braatlund Larsen og Frida Sundby. Workshopen ble gjennomført for å få studentene til å begynne å gjennomføre ulike Google-sertifiseringer som de skal igjennom iløpet av semesteret. Alle studentene skal igjennom følgende gratiskurs:

 • Google Analytics Academy
  • Google Analytics for Beginners
  • Advanced Google Analytics
  • Google Analytics for Power Users
  • Introduction to Data Studio
  • Google Tag Manager Fundamentals

Etter hvert kurs er gjennomført får man et kursbevis/diplom tilsvarende like de på bildene under. Videre skal jeg vise hvordan man kan laste disse opp på LinkedIn-profilen sin under “Lisenser og Sertifiseringer” slik at andre også kan se hvilke kurs du har fullført.

Trinn 1: Finn frem til riktig seksjon på LinkedIn

Det første du må gjøre er å logge inn på din egen LinkedIn-profil og trykke deg videre inn på selve profilen din. Øverst på profilen, under headeren/bakgrunnsbildet ditt, vil du finne en blå meny-knapp med navnet “Legg til ny profilseksjon”. Ved å trykk på denne klappen vil du få opp en meny hvor du videre skal trykke på pluss-tegnet ved siden av “Lisenser og sertifiseringer”. Dette er illustrert på bildet under.

Trinn 2: Fyll inn sertifiseringsinformasjon

Etter å ha gjennomført forrige steg vil du få opp en rute (se bilde under) der du skal fylle ut informasjon om sertifiseringen du har tatt.

 1. Første steg er å fylle ut navnet på sertifiseringen du har tatt, for eksempel “Google Analytics for Beginners”.
 2. Neste steg er så å fylle ut hvilket selskap/nettside som har utstedt sertifiseringen din, altså via hvilken plattform du har fått diplomet fra. Hvis du har tatt kurset nevnt i forrige steg så skriver du “Google Analytics Academy” her. Hvis du eksempelvis har tatt kurs hos Utdannet.no eller lignende, så er det dette du skal skrive her.
 3. Du skal videre fylle ut hvor lang varighet kurset har. Dersom kurset ditt ikke har en utløpsdato, huker du av for dette, hvis kurset derimot har en varighet på 3 år legger du inne utstedelsesdato og utløpsdato. De aller fleste kurs hos Google har en holdbarhet på 3 år, men dobbeltsjekk på diplomet ditt når sertifiseringen utløper.
 4. Det siste du skal gjøre er å legge inn Attest-ID og/eller URL til sertifiseringsbeviset ditt.
  • Ved kurs hos Google Analytics Academy vil du ikke få utdelt en “Attest-ID” og trenger derfor ikke å legge inn noe her, har du derimot tatt kurs hos Utdannet.no vil du få denne koden utdelt etter gjennomført kurs.
  • URL-adressen til sertifiseringsbeviset ditt vil du finne ved å åpnet diplomet ditt inne på din profil på den nettsiden som har utstedt beviset. Hvis du har tatt kurs hos Google Analytics Academy finner du URL-adressen enkelt ved å logge inn på din bruker og trykke på navnet til det gjennomførte kurset, beviset vil da åpne seg i egen fane hvor du kan kopiere URLen.
 5. Trykk på lagre og se sertifiseringsbeviset pryde din LinkedIn-profil!

Trinn 3: Vis frem og del

Etter du har lagt ut sertifiseringsbeviset ditt på LinkedIn-profilen din vil det være synlig for andre slik at de kan se hvilke kurs du har vært igjennom og fått diplom for. Jeg vil anbefale alle å legge ut og dele slike ting på LinkedIn da det er en fin plattform å vise seg frem på. Vis gjerne frem kurs du har tatt, innlegg eller skoleoppgaver du har skrevet, engasjer deg og kommenter på andre sine poster – er du aktiv vil du også bli synlig! Dette kan spesielt ha god hensikt dersom du ønsker å bytte arbeidsgiver, eller dersom du er nyutdannet og er på leting etter din første jobb.

Selv om det kan være hensiktsmessig å være aktiv og dele ting på LinkedIn, er det også en fin linje mellom hva som er godt og relevant innhold, og hva som er beregnet som spam og lavkvalitetsinnhold. Mine kolleger Emeline og Frida har skrevet to fine innlegg, som jeg anbefaler dere å lese, om viktigheten av LinkedIn og hvordan algoritmene til LinkedIn er med på å holde innholdet relevant for brukeren.

Har du noen gode LinkedIn- og sertifiseringstips? Del de gjerne i kommentarfeltet under!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *